Sain melkeistä maailman ihanimman joulun. Ainakin oman tähänastisen elämäni parhaan. Odotetut vieraat, eli vanhempani ja jenkeissä 6,5 vuotta asunut siskoni saapuivat aatonaattoiltana. Aattoaamuna oli vielä melkoinen tohina, kun laitettiin ruokia, paistettiin pipareita ja torttuja, keiteltiin puuroa, koristeltiin kuusi (no se ol lasten hommaa, mitä nyt mie vähän jeesailin yläoksien kanssa) ja sensellaista muuta hässäkkää.

Puolenpäivän jälkeen alkoi olla valmista, ja päästiin keskittymään siihen pääasiaan eli rauhoittumiseen. Saunottiin, salakuljetettiin lahjoja autotalliin. Käytiin murun kanssa kahdestaan hautausmaalla palelemassa, muistolehtoon viemässä pari kynttilää kun omat läheiset ei ihan naapurissa lepäile. Syötiin herkullinen jouluateria, jonka päälle melkein heti tulikin itse joulupukki!!

Pari kertaa on aiemminkin tällainen "maksettu" pukki ollut ja aina pienenä jännitysmomenttina on se, millainen turilas sieltä ovesta keppeineen ilmestyy. Tämä yksilö oli valiosellainen, jakoi lahjat, laulatti lapset, jutusteli ja oli muutenkin tosi... Joulupukki. Tyttölapsi oli suorastaan kauhuissaan, vaikka muutamaa viikkoa aiemmin päiväkodin pikkujoulussa kiipesi muitta mutkitta pukin syliin kuulumisia vaihtamaan.

Paketteja oli sopivasti, joinain jouluina nimittäin on ollut sellaiset lahjaöverit, ettei lapset ole jaksaneet edes kaikkia avata... Nyt oli paljon uusia pelejä, niitä onkin sitten pyhien aikana ja tällä viikolla urakkaluonteisesti pelailtu. Minäkin olen kaiketi ollut melkolailla kiltti, pukki muisti parilla cd-levyllä (uusinta ihastustani Club for fivea sekä Jipun ja Samuli Edelmannin duettolevy), lakanoilla, astioilla, kaulakorulla ja autolaturilla - liekö eräs tonttu kyllästynyt siihen, että hänen laturinsa viihtyy paremmin minun autossani kuin hänen autossaan, minun hukattuani omani. Ainii, siskoni oli kääräissyt pakettiin jääkaappimagneetin, jossa on teksti well-behaved women rarely make history, miten lie sit minuun liittyy... *vihelteliö*'

Joulupäivä vielä huilailtiin, pelailtiin ja oleskeltiin vain. Tapanina koitti paluu arkeen mutta myös juhlaan, lapset saivat valioaikaa mummin ja papan kanssa keskenään, minä painelin töihin napaten mukaani siskoni, muru poistui jääkiekkoturnaukseen. Omien töiden jälkeen hyppäsin siskon kanssa sinne jääkiekkokentälle makkaran myyntiin eväänäni pikku termarillinen minttukaakaota, ja ilta kului sitten "edustusvaimona" voitonjuhlassa paikallisessa ravintolassa. ;)