Jouduin tuossa lisäainepohdintojen eteen. Loman jälkeen ajattelin ottaa muutaman päivän kickstartin niiden normaalien kolmen lomakilon tiputukseen - aamusella kaurapuuro, lounaaksi ja päivälliseksi kasvissosekeittoa kermalla höystettynä ja muuten vain kasviksia ja hedelmiä. Vähän arvelutti miten atooppinen ihoni selviää tästä oletettujen allergeenien määrästä, mutta reippaasti kävin maanantaina tuumasta toimeen. KOLMESSA PÄIVÄSSÄ ihottuma oli tiessään. Sitten palasin takaisin epämääräisempään ruokavalioon ja TSÄDÄM - ihottuma palasi!! 

Nyt sitten kysymys kuuluukin, että sattumaa vai ei? Päätinpä sitten alkaa testaamaan. Eipä tuo edes ihan suunnatonta remonttia vaadi, vain marinoitujen lihojen vaihdon marinoimattomiin (ja samalla voisi myös osan punaisesta lihasta korvata soijalla ja tofulla), ja vähäsen tuoteselosteiden opiskelua. Eihän minusta, vannoutuneesta lihansyöjästä, tyystin kasvissyöjäksi ole, mutta kai sitä jotain pikku myönnytyksiä siihen suuntaan voi tehdä.

Nyt seurataan jännityksellä, kuinka käy. Paraneeko iho, koheneeko olo, vai onko alkuviikon helpotus ihan tyystin sattumaa. Vähän arveluttaa, voisiko oikeasti jo kolmessa päivässä näkyä seuraukset ruokavalion muutoksesta, siis etenkään parempaan suuntaan. Sen tiedän kyllä karvaista kokemuksista, että huonompaan suuntaan muutos tapahtuu hyvinkin nopeasti. Ihmiskokeita luvassa siis!