Sellaista siis, lähdimme kahden perheen, neljän aikuisen ja viiden lapsen voimin, viettämään mukavaa kesäpäivää Visulahdessa. Minulle kerta ko. paikassa oli ensimmäinen ja varmaan viimeinenkin, muut aikuiset olivat siellä käyneet vuosia sitten ja olivat aivan järkyttyneitä paikan nykyisestä tilasta. Onneksi sentään lapsilla oli hauskaa, tosin "sattuneista syistä" vesipuiston ulkopuolinen "elämä" ei heitä ihan hirveästi kiinnostanut...

Pomppulinnoista yksi vuoti niin, ettei siellä pysynyt ilma kunnolla, ja kun oli vielä sellainen malli, missä oli tarkoitus kiipeillä ja sitten laskea mäkeä, niin eiköhän se melkein jättänyt yhden lapsista puristuksiin mäen huipulle kasaan painuessaan. Kiipeämiseen tarkoitetut jalan- ja kädensijat olivat rikki tai puuttuivat kokonaan. Monirataisesta liukumäestä pari reunimmaista rataa oli pensaikon vallassa ja laskukelvottomia siis, ja laskemiseen tarkoitetut säkit olivat riekaileina. Polkuautoradan asvaltti oli pahoin lommoilla, puiston dinot rapistuneita ja hillittömän pusikon vallassa, polun varret täynnä nokkosia. Muutenkin vesipuiston ulkopuolisia aktiviteetteja oli huomattavasti vähemmän kuin odotiumme.

Vesipuiston hygienia oli vähintäänkin arveluttava, suihkuja oli koko alueella kolme, missään ei kehoitettu peseytymään ennen altaisiin pulahtamista ja ne olivatkin aika täynnä kaikkea pientä jännää. Myös altailla oli pientä fiksausta vaativia kohtia, jotka valitettavasti vaikuttivat ihan suoraan turvallisuuteen.

Mutta kuten sanottu, lapset onneksi viihtyivät, ja ilma oli lämmin ja kaunis. Oikeastaan ainoa kommellus oli se, kun maanantaina perheeseemme muuttanut Kiia-autorouva ei ihahtanutkaan käynnistäessä - autojääkaappi oli syönyt akun tyhjiin (kerrottakoon, että sama jääkaappi hurisi viime vuonna koko juhannuksen minun autossani, ilman mitään ongelmia). Tällöin saimme todella ystävällistä palvelua leirintäalueen respasta, ja myöskin virtaa autoon ja matka jatkui taas.

Palautetta laitoin tänään menemään, olisin halunnut laittaa sitä menemään myös koko Puuhagroupiin, mutta se onkin niin mystinen firma, ettei sinne löytynyt sähköpostiosoitetta ollenkaan. Mutta tällainen kesäreissu tällä kertaa, siinäpä nämä tämän kesän seikkailut alkavatkin varmaan ainakin minun osaltani olemaan, mummi on varmaan vielä eläinpuistoon viemässä lapsia kylläkin. Ensi kesänä sitten jatketaan kohteiden koluamista, ja silloin aion kyllä kuunnella kaverien suosituksia ja suosittamattomuuksia!