Tämä joulu ollaankin Rakkauden kanssa kahdestaan, lasten viettäessä joulua isänsä luona. Jouluruokia en ole liiemmin aikaisemmin kokkaillut, kun aina äidin lihapadat ovat matkustaneet minun luokseni, tai minä niiden luo. Tänä vuonna päätin tehdä "parannuksen" ja tällä viikolla on maisteltu jouluruokia jo alkuviikosta saakka. Kinkkua, porkkana- ja perunalaatikkoa, rosollia. Sitten tälle päivälle jotain perinteistä ja jotain erilaista. Askartelu alkoi eilen, kun väsäsin elämäni ensimmäisen juustokakun vaiheeseen, jossa vain glögi-liivatekerros uupuu. Lapset leipoivat pipareita, ja riisimurosuklaata. Itseäni päätin hemmotella punajuuri-aurajuustolisäkkeellä laatikoiden lisäksi, sen tein myöskin jo eilen valmiiksi. Esivalmistelin vähän toista porkkanalaatikkosatsia. Muru parka jäi siivoamaan jäljet kun lähdin vielä iltavuoroon töihin.

Huolimatta siitä, että illalla meni töiden takia myöhään, heräsin tänään aamulla jo kuudelta. Vaikka ajatus oli nukkua niin pitkään, kuin nukuttaa. Hiippailin alakertaan. Ikkunasta näkyi ihana luminen maisema ja rusakko aterioimassa kadun toisella puolella. Koiratkaan eivät vielä jaksaneet nousta, vaan jäivät nukkumaan... Laitoin porkkanalaatikon porkkanat kiehumaan ja pilkoin juurekset lanttulaatikon korvikkeeseen, lanttu-porkkana-punajuuri-kukkakaalihässäkkään, kaikki vaan kuutioiksi ja uuniin. Jossain vaiheessa tyrkkäsin purkin kermaa vielä perään, kun eväs näytti kuivahtavan kovasti.

Kauppaan jouduin vielä kipaisemaan vaikka olisinkin halunnut aaton siltä touhulta rauhoittaa... Juustokakun päälle nääs tuli pari desiä glögiä liivatteella ryyditettynä, ja siis sehän on hyvinkin nestemäistä siinä kaatovaiheessa. Juustokerros ei ollut sitten ihan tiiviisti reunoja myöten, jolloin kaikki glögi kivasti valui irtopohjavuoasta pois pöydälle ja lattialle, ja liivatehan siinä loppui kesken. Nappasin viimein heränneet koirat matkaan ja käveltiin lumisateessa hiljaisen kylän läpi kaupalle. Kotiin tullessa tein lumityöt ja karkotin siinä touhussa kaksi pientä hiirtä autotallin oven edestä jonnekin halkopinon uumeniin. Hirveästi elämää siis joulunakin.

Juustokakun toinen päällystysyritys onnistui, nyt vesi kielellä odottelen jälkiruokahetkeä... Tulisi vain ensin se pääruuan aikakin, juuri vasta maisteltiin karjalanpiirakoita ja kinkkua aamiaiseksi. Porkkanalaatikot odottaa jo valmiina, ja oikeastaan kaikki muukin, pieni kinkku vielä paistetaan mutta vasta illalla, pääruokana on tällä kertaa lohta, kinkkua kun on jo koko viikko syöty. ;D 

Vaikka aamu oli touhua täynnä, kerkesin lojua sohvallakin piirrettyjä katsellen ja hiljaisuudesta nauttien. Päätän ruokapainotteisen raporttini tähän, poistumme Rakkauden ja nelijalkaisten kera ulkoilemaan, ennenkuin lumi muuttuu vedeksi ja toivottelen kaikille oikein lämmintä ja rauhallista joulun aikaa!!

www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/glogi-juustokakku Täältä löytyy tuon jouluisen juustokakun ohje, makutakuuta en pysty vielä antamaan, kun on yhä koskemattomana jääkaapissa, mutta kuvittelisin olevan herkkua ja taatusti jouluinen, vaikkakaan juustokakkua ei perinteisesti ole meidän joulupöydässämme näkynytkään.