Enpä ole täällä käynyt päivittämässä sitten kesällä sattuneen käyttökatkoksen. Nyt annan itselleni viimeisen mahdollisuuden reipastua ja jos tämä menee pieleen, luovutan. 

Paljon on tapahtunut sitten kesäkuun alun. Hain ja pääsin opiskelemaan sosionomiksi, ja jäin opintovapaalle työstäni aloittaakseni opinnot. Neljän viikon jälkeen voin sanoa olevani kotonani. Juhannuksen aikaan alkunsa saanut uusi elämä vilistää vatsassa, ja aiheuttaa hiukan päänvaivaa opintojen suunnittelun suhteen, mutta kaikesta selvitään. Tavoiteajassa tai sitten hiukan hitaammin. 

Hassua, miten sitä on nopeasti oppinut tulemaan vähän pienemmällä toimeen. Molempien ollessa töissä, oli tilanne hyvin usein se, että kaikki mitä tulee, myös vikkelästi menee. Vauvahankintoja olen antanut itselleni jo luvan tehdä, pikkuhiljaa käytettynä vaatteita ja tavaroita, jotta ei tarvitse tähän "puolikkaaseen" rahatilanteeseen taikoa kaikkea kerralla. Tonnin vaunut satasella, turvakaukalo kympillä, kattava paketti kestovaippoja 40€, toppahaalari, pari välihaalaria, peitto, tyyny, kaksi lakanasettiä ja pino pientä vaatetta niin ikään nelisenkymppiä. Käytettyä, kätevää, edullista. Ei tarvitse äitiyspakkausta ottaa, sillä rahalla vaatettaa pienen varmaan ainakin ensimmäisen vuoden ja käytön jälkeen vaatteet lähtevät takaisin kiertoon. Pitää ottaa tavaksi aina silloin tällöin kiertää paikalliset kirpparit läpi. 

Autoni lähti myyntiin, sillä koulumatkan on mahdollista kulkea bussilla toisin kuin aiemmin työmatkat. Nieleehän se pari tuntia päivästä, joskus enemmänkin, mutta rahallinen säästö on valtaisa, kuin myös hermojen säästö; pari kertaa miehen autolla koululla käyneenä voin sanoa, että aamuruuhkat ja parkkipaikan metsästys ei ole minun lempiurheilulajejani. Ja säästyyhän siinä ympäristökin. 

Tasapainottelu on myös tämän syksyn sana, testeissä löytyi aikamoinen liuta allergioita. Lievähköjä, mutta yhdessä ongelmia aiheuttavia. Vehnä, ruis, maissi, riisi, maito, useat kasvikset ja juurekset. Jii än ee. Oireiden ilmeneminen selviää ainoastaan testaamalla, joka taas onnistuu ainoastaan jättämällä kaikki allergisoivat jutut pois niin pitkäksi aikaa, että iho rauhoittuu täysin, ja sitten ainesosa kerrallaan kokeilemalla, tuleeko ongelmia.

Sanovat, että sosionomikoulutus vaatii itsensä tuntemista. Liekö tämä syksy sitten itseensä tutustumisen aikaa, ainakin huomaan pohtivani asioita ja elämää aika lailla laajemmista näkökulmista kuin aiemmin. Mikä on tärkeää, mikä ei ole.