Harrastettiin eilen lasten kanssa "elämysmatkailua". Täällä meidän pienessä kaupungissa on vain muutama bussilinja, joilla bussit kulkevat harvakseltaan, 1-2 kertaa tunnissa. Välimatkat ovat melko lyhyitä kulkea autollakin, joten hintalopputulema on melko sama (siis mikäli käyttää kertalippuja), keskustassa on reippaasti parkkitilaa. Jotenkin siis paikallisliikenne on meidän osaltamme ollut melko vähällä käytöllä. Kunnes tänä syksynä myin oman autoni ja ryhdyin tyystin bussimatkailijaksi. Enemmän kyllä käytän tuota kaupunkien välistä liikennettä, kuin paikallisliikennettä. Pysäkille kylläkin on muutaman kilometrin matka, jonka pääsisi paikallisella, elleivät ne kulkisi puoli tuntia liian aikaisin ja 10 minuuttia liian myöhään. 

No mutta siis, mieheni oli perheen ainoalla autolla iltavuorossa eilen, ja päätimme lasten kanssa lähteä uimahalliin. Tsekkailin aikataulut valmiiksi niin, että aikaa perillä jäi reilu kaksi tuntia. Mietin, että tokaluokkalaisemmekin voi jokusen vuoden sisällä, vähän itsestään riippuen, alkaa itsenäisestikin käymään uimassa bussilla sikäli kun oppii paikallisia käyttämään. Olen vierastanut busseilla liikkumista lasten kanssa ihan siitä syystä, että heidän kanssaan jotenkin nuo aikakäsitteet tuppaavat venymään ja kiireessä tulee helposti sitten sanomista. Eilen jouduin kuitenkin toteamaan, että a) lapseni käyttäytyivät esimerkillisesti ja b) aika riittää kyllä, kunhan minä itse huolehdin siitä, että altaasta noustaan ajoissa saunaan ym. Oli ilo näyttää lapsille, että myös luontoa säästäen voi liikkua ja heillähän oli vallan hauska reissu! 

Sain tytön piponkin valmiiksi, juuri sopivan kokoisena. Koristeet vielä uupuvat, mietin täällä vielä sormi suussa, kuinka huovuttaessaan saa käsittelemänsä kappaleen taipumaan juuri siihen muotoon kuin itse haluaa... Se on vielä vähän harjoittelun alla, melko *kröhöm* epämääräisen näköisiä rökäleitä on tähän saakka syntynyt. :D